Analytics Elemzés


Ha már tudjuk, hogy a használt eszközökkel gyűjtött adataink megbízhatóak, akkor érdemes csak igazán elmélyedni ezekben és megkeresni azon összefüggéseket, azon válaszokat, amelyek segítenek előrevinni az üzletet, a céget. Persze analytics audit nélkül is elemezhetőek az adatok, de ekkor előfordulhat, hogy hibás következtetésekre jutunk.

Analytics Elemzés

Adatot gyűjteni és adatot tárolni manapság már meglehetősen olcsó. Talán pont ez az oka annak, amiért sok cég irgalmatlan mennyiségű adatot gyűjt a felhasználókról, azok aktivitásáról, de aztán elmulasztja felhasználni ezeket.

Nagy cégeknél külön ún. BI csapat végzi ezeket az analytics elemzés feladatokat, mivel ott már nem csak a weboldalon és applikációkban gyűjtött adatokat kell vizsgálni, hanem össze kell tudni kötni ezeket az adatokat a saját CRM rendszerre, a saját felhasználói adatbázis(okk)al.

Hogyan segíthet a JabJab Online Marketing?

Kis és közepes cégeknél viszont nagy segítség lehet, ha egy csapat szakember segít jobban megérteni, mi történik. Segítünk feltenni a megfelelő kérdéseket, segítünk válaszokat találni ezekre. Analytics elemzéseink lehetnek időszakosak, akár csak 1-1 alkalomra szólóak, de segíthetünk rendszeres idő közönként áttekinteni a friss adatokat és új válaszokat, más meglátásokat adni ahhoz, hogy egy weboldal vagy applikáció tartalma, működése a megfelelő irányba változzon.

Analytics Elemzés Minta 2

 

Nagyobb cégeknél segítünk kialakítani azon folyamatokat, amelyek házon belül képesek folyamatosan adatokkal és válaszokkal ellátni a különféle rész csapatokat, kezdve a sales-től a marketingen át minden fontos építő kockáig.

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Dashboard a folyamatos elemzéshez

Mindenféle cég számára fontos lehet olyan dashboard-ok felépítése, amelyek segítenek a válaszokat úgy megkapni, hogy ehhez ne kelljen feltétlenül mindig az ügynökséget vagy az erre szakosodott csapatot megkeresni.

Analytics Dashboard Minta

Egy jól felépített dashboard nem csak abban segít, hogy a hét minden napján, a nap minden órájában lássuk, hol tartunk, mi történt mostanában vagy az elmúlt időszakban, de egyszerűsíti a döntéshozást és a kommunikációt akkor, ha megfelel vizualizációval segít abban, hogy lássuk, mi legyen a következő lépés.

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Merre tovább egy Analytics elemzés után?

Ha már megkaptuk a válaszokat első kérdéseinkre, érdemes lehet megnézni, vannak-e még olyan üzleti kérdések, amelyek a meglévő mérések fejlesztésével egy Analytics implementáció során megválaszolhatóakká válnak.