Analytics Audit


Google Analytics Audit mintaEgy weboldal, egy applikáció mérései komplex és összetett, érzékeny és sérülékeny rendszert alkothatnak. Ezen rendszerek rendszeres áttekintése, auditálása segíthet abban, hogy a riportokban megjelenő adatokban megbízhassunk.

A mérések megfelelő beállítása a folyamatnak csupán első eleme, az út kezdete és nem a vége.

Miért lehet szükség rendszeres auditra?

Amikor egy weboldalon vagy applikációban beállítunk bizonyos mérési pontokat, majd azokból riportokat készítünk, jellemzően abba a tévhitbe ringatjuk magunkat, hogy itt már csak elemzésre van szükség, a vár már áll, a katonák védik.

Sok haladó mérés azonban a weboldal kódjához kapcsolódik. Amikor a fejlesztők változtatnak valamit ezen a kódon, akkor előfordulhat, hogy egy korábban beállított jó mérés eltűnik vagy hibás adatokat ad ki. Ez észlelni nem feltétlenül triviális feladat.

Bizonyos folyamatok az alkalmazottak, partnerek megfelelő munkáján múlnak: a külső, nem AdWords kampányok megfelelő címkézése például jellemzően nehezen automatizálható teljesen, így előfordulhat, hogy az eredmények értékelése azért válik nehézkessé vagy épp lehetetlenné, mert valaki nem tartotta be a megfelelő szabályokat.

Az ilyen és hasonló problémák felderítésére lehet hasznos, ha rendszeresen, akár 1-2 havonta auditot végzünk.

Hogyan tud ebben segíteni a JabJab Online Marketing?

Cégünk egy ún. score card segítségével ellenőrzi le rendszeresen a megfelelő beállításokat. Pontokba szedtük azon fontos elemeket, amelyeket egy analitika auditja során fontosnak tartunk ellenőrizni. Ezen pont rendszer számos előnnyel bír, így például:

  • az újabb és újabb auditok összpontszáma dinamikusan mutatja a cég digitális analitikájának állapotát, így észlelhető, ha adott időpontban ebben romlás következik be
  • ahogy fejlődik a digitális analitika maga, új pontok felvételével folyamatosan szinten tartható a digitális analitika megbízhatósága
Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Merre tovább egy Analytics audit után?

Ha már tudjuk, hogy megbízhatóak az adataink, segíthetünk elemezni azokat és megnézhetjük, milyen egyéb üzleti kérdésekre adhatunk választ további analytics implementáció segítségével.