Digitális Analitika


Egy jól működő kampány sikere túlmutat a hirdetési rendszerek megfelelő hangolásán. Fontos, hogy célokat tűzzünk ki, okkal hozzuk a látogatókat weboldalunkra.

Vagyis nem az a lényeg hogy hányan, hanem hogy milyen minőségű látogatók érkeznek az oldalra. A minőség mérhető a vásárlások számában, vagy más módokon is.

Hiszünk a számokban

Az ingyenes Google Analytics webanalitikai rendszer segítségével pontos képet kaphatunk a weboldalra érkező látogatók viselkedéséről és arról, hogy az egyes kampányok mennyire teljesítik az elvárt célokat. Ilyen cél lehet egy vásárlási, ajánlatkérési lépésen túl egy egyszerű kapcsolatfelvétel, egy kulcsfontosságú dokumentum letöltése vagy éppen adott idő eltöltése az oldalon.

A Google Analytics révén összehasoníthatjuk, hogy az egyes eszközök hány vásárlást, ajánlatkérést hoztak (például 150 vásárlás az AdWordsből, 50 a Facebookról, 40 a banner kampányból), így beazonosítható, mely marketing csatornákat érdemes használni.

Számunkra fontos, hogy a látogatókon túl érdeklődőket hozzunk az oldalra, olyan felhasználókat, akikért valóban érdemes volt kifizetni a hirdetésekre szánt összeget.

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Túl a webanalitikán

A Google Analytics lehetőségei ma már messze túlmutatnak a weboldal látogatók elemzésén. A Universal Analytics bevezetésével könnyedén mérhetünk bármilyen internetképes eszközt, legyen szó hordozható kütyüről vagy éppen set-top boxról.

Ha weboldalukon lead-eket gyűjtünk, olyan méréseket implementálhatunk, amellyel kiértékelhetjük a lead-ek minőségét, azaz az online utáni tevékenységüket, értéküket.

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Tanulja meg Ön is

 

A Google Analytics használatának elsajátítása nem kis feladat. Megismerni az összes fogalmat, az összefüggéseket, elsajátítani az elemzési technikákat sok gyakorlatot igényel. Magyarországon először a JabJab Online Marketing nyújt átfogó Google Analytics Tanfolyamot, ahol 6 teljes napon keresztül mutatjuk be a rendszer működését és használatát az alapoktól a haladó felhasználásig.

Jelentkezzen!